Ice Cup jazz

Det rör på sig!


Ice Cup 2010

Ett galleri från dagens seglingar nås från en länk i loggen! Både Canon 40D och 7D skötte sig utmärkt en hel dag på sjön i -8 grader, ofta i en bag på durken med ankel hög issörja vilket måste sägas vara mycket bra för icke professionella kamerahus!! Batterierna var på upphällningen vid dagens slut men det är inget konstigt vid dessa temperaturer.

Starry night

Svamp

Trattkantarelljakt.Betong

Betongbänkprojeket slutfört. Design i Google Sketchup / Canvas, formbygge och gjutning. Bilder tagna med en Sony-Ericsson X10 mini-pro.Galleri!

Ride with Wibroe - HD 720p/24

Hamnade ombord på den danska båten i Stockholms finalen. Intensiv match racing! Kul med 7D video. Videofilen är på ca 250MB. Finns i en lättare variant på tuben!


Klicka!

Baltic Match Tour D2

Via FB och ganska sent på eftermiddagen insåg jag att det var denna helg som det seglades matchracing på Lidingö. Lite lätt dis, ett moln här och där samt klockan halv 6 på eftermiddagen gör ju att det blir ett mumsigt ljus så det blev snabb packning av ryggsäcken och full fart till Wijk.

Galleri.Trosa Tullgarn Royal Palace RegattaAvslutningen på Trosa Seglar Vackert blev lite grå vädermässigt men jag giller det som fotoväder. Hade turen att komma ut på startfartyget även om jag inte hade frågat om det fanns plats. Ännu bättre var att jag lyckades lifta ut till rundningsmärket Svarthällan där det gavs bra fototillfällen.

Här nås ett galleri.

Trosa Seglar Vackert

Besökte Trosa för att fotografera Mbåtar och 22kvm skärgårdskryssare. Riktigt kanonväder och jag glömde att använda solskydd så det blev en tvättbjörn - taskig koll. Fotobåten drog även ut på havet utanför Landsort för att möta de stora segelbåtar som seglade från Nynäshamn. Vid hanteringen av kameran så hamnade programvredet på slutartidprioritet motsvarande en 100 del vilket ger bländare runt 20 i så starkt ljus- ingen kanon inställning och bilderna mer eller mindre oanvändbara. Användarfel absolut men jag tycker att Canon borde sätta en spärr så att det är svårare att oavsiktligt ändra denna inställning. Det är inte första gången det händer för mig. Bilderna måste man jobba ganska mycket med när man fotat i starkt ljus vilket ger hög kontrast och typiskt så måste man kompensera exponering med ett 1/2 steg eller mer. Efter detta jobb som tog kanske 6 timmar så blev jag riktigt nöjd med resultatet.

Kolla gärna galleriet!RC44 i Köpenhamn

For till Kopenhagen i helgen för att fota super raciga RC44or. Blev riktigt nöjd med resultatet. Molnigt är ganska nice fotoväder, få reflektioner ger hög definition i bilderna. Några skott fick en riktigt skön grön/grå ton som ser ganska grym ut. Bodde på nybyggda WakeUp Copenhagen för drygt 500 spänn vilket var ett bra pris för ett enkelt men jättefint hotell. Danskarna kan det där med formgivning och husbygge! Den danska båtpublikationen “MIn Baat” gillade också bilderna - länk. Lördagen var riktigt blåsig och seglingarna ställdes in. Jänkarna på team BOR satte självklart assyn för en riktigt fet repa - och min fotobåtsförare var inte sen att hänga på och detta blev resultatet - YouTube clip.

RC44 GalleriRapporter

Hej!

Här kommer jag att skriva om foto-missions samt när ett nytt galleri är publicerat.

Denna blog kan bevakas med RSS.


Välkommen // Johan